Bronnen voor geld lenen

Wanneer u krap bij kas zit, zijn er verschillende bronnen van kapitaal tot uw beschikking. Ze hebben allemaal verschillende rentevoeten, vergoedingen en voorwaarden. Als u geld moet lenen, overweeg dan al deze onderdelen zorgvuldig.

geld-lenen

Bankleningen

De meest efficiënte en goedkoopste vorm van lenen is meestal om geld te lenen van een bank of kredietverstrekker. Het vereist een goede kredietwaardigheid en een goede relatie met uw bank. Afhankelijk van uw reden voor het lenen van geld, moet u mogelijk een onderpand aan de bank geven. De laagste rente zult u vinden bij de beveiligde leningen. Dit zijn leningen met activa, zoals een huis of een auto, als onderpand. Ze dragen een lager risico voor de bank, waardoor ze ook ook met een lagere rente kunnen worden uitgegeven. Onbeveiligde leningen en persoonlijke kredieten hebben altijd een hogere rente. Een overzicht van deze vorm van geld lenen kan u bekijken op http://www.geldlenentop10.be.

Creditcards

Creditcards zijn een zeer eenvoudige maar ook een zeer dure manier om geld te lenen. Als u alleen maar voor een paar weken contant geld nodig heeft, kunnen de kosten redelijk zijn. Maar als u geld nodig heeft voor een langere periode dan zijn er meestal goedkopere manieren om geld te lenen. Zorg er ook voor dat u de betalingscyclus, de rente en de betalingsinformatie begrijpt voordat u gebruik maakt van deze methode.

krediet-kaart

Leningen van familieleden

Een lening afsluiten bij een familielid of vriend kan heel flexibel zijn. U kunt de voorwaarden met de kredietverstrekker zelf afspreken. Het lenen van familie en vrienden kan uw relatie echter onder druk zetten. Zorg ervoor dat u alles op schrift stelt, met inbegrip van de rente, het betalingsschema en eventuele boetes voor een te late betaling.